Kuvitus

 

Juju Agency Rakkaudesta kuvitukseen

Juju Agency on osa A1 Mediaa.
Tutustu esimerkkeihin Jujun sivuilla.

 

Kuvituskuvien valtti on niiden persoonallisuus

Kuvituskuvia ja piirroskuvia käytetään antamaan yksilöllinen sävy aiheeseen kuin aiheeseen. Kuvituskuvilla napataan huomio,  houkutellaan lukemaan, elävöitetään, kevennetään, tiivistetään tai havainnollistetaan vaikeasti hahmotettava asia. Joskus kuva voi kertoa kaiken ilman tekstiä. Tai kirjaimet ja luvut voidaan piirtää persoonalliseen kuvan muotoon. Infografiikalla luvut ja monimutkaiset asiat saadaan esitettyä tyylikkäästi ja helppolukuisesti. Kuvitus- ja piirroskuvien vahvuutena on ääretön määrä vaihtoehtoja, joissa vain mielikuvitus on rajana.

 

 

Linnanyrjänän lohikäärmeet, makeisrasian kuvitus

Kuvituksista teippauksiin

Toimiva yhdistelmä vaivattomaan ilmeenuudistukseen

Toimitilojen, kaluston tai vaikkapa kodin ilmeen uusiminen ei aina vaadi kallista ja aikaavievää remonttia tai uuden kaluston hankkimista. Vanhasta ja kuluneesta saadaan helposti uuden ja raikkaan näköinen käyttämällä nykyaikaisimpia teippausmateriaaleja ja -menetelmiä. Asiakkaan toiveiden mukaan suunniteltu kuvitus ja ammattilaisten asentama teippaus ovat erottamaton kombo, jonka avulla tila kuin tila räätälöidään kohderyhmää houkettelvaksi kokonaisuudeksi tai unohtumattomaksi elämykseksi – mitä arkipäiväisimmästäkin asiasta voidaan muovata paikallinen nähtävyys!

 

Liedon kirjastoauton kuvitukset (A1 Media Oy, 2019) Teippaus: AdWorks

Kuvat ja viestintä

Piirrosten ja maalausten hyödyntäminen markkinoinnissa

Kuvilla on vahvasti viestivä ominaisuus ja ne ovatkin nykypäivän markkinointiviestinnän keskiössä. Syynä tähän on, että kuvat luovat mielikuvia ja saavat katsojan vastaanottavaisemmaksi myös kerrottavalle sanomalle. Viesti, joka esitetään yhdessä kuvien kanssa jää paremmin katsojan mieleen.

Piiroskuvat ja digitaaliset maalaukset ovat hyvä keino tuoda esiin yrityksen, sijainnin tai tuotteen persoonaa. Piirretty kuva kiteyttää ja kokoaa viestin tiukkaan pakettiin, luoden takuulla yksilöllisen ja erottuvan ilmeen.

Liedon kuntastrategian visualisointi (2019, A1 Media Oy)

Kun sanat eivät riitä

Kuvat kertovat aina enemmän

Piiroskuvat ovat paras vaihtoehto myös silloin, kun muita keinoja ei ole käytettävissä – niiden avulla pystytään luomaan ymmärrettävä ja maanläheinen näkökulma myös kaikkein abstrakteimmille asioille.

Kun kohdetta tai asiaa on vaikea kuvailla sanoin tai kun valokuvaus ei kustannussyistä ole mahdollista, on kuvituskuvien käyttö lähes aina toimiva ratkaisu. Havainnekuvituksella asian ymmärtäminen helpottuu esimerkiksi teknisten laitteiden tai tietoteknisten asioiden toiminnan selvittämisessä. 

Vanha ja kulunut sanonta on yhä edelleenkin oikeassa: kuva tosiaankin kertoo enemmän kuin tuhat sanaa!

Uutiskirjekuvitusta: Salaamattoman tietoliikenteen vaarat ja niiden välttäminen.

Kuosit eli koristekuvioinnit

Tunnistettavuutta ja arvokkuutta

Erilaisilla toistuvilla kuvioinneilla pystytään luomaan yritykselle tai tuotteelle tunnistettava kuosi, jota käyttämällä markkinoitava kohde erottuu jo nopeallakin vilkaisulla. Koristekuviuoinnin avulla on mahdollista tuoda visuaaliseen ilmeeseen arvokkaampaa tuntua ja lisättyä tunnistettavuutta.

Koristekuosi voidaan suunnitella esimerkiksi tuotteen tai yrityksen tunnuksen tai merkin pohjalta tai se voi sisältää muutoin tuotetta tukevaa kuvamateriaalia. Kuosit toimivat loistavasti myös erilaisten kunniakirjojen, arvopapereiden ja todistusten pohjana; ne tekevät muutoin tekstipainotteisista dokumenteista miellyttävimpia katsoa!

 

 

Informaation visualisointi

Infografiikkaa on miellyttävä lukea

Informaation visualisointi tyylikkäiksi esityksiksi tekee laajojen kokonaisuuksien ja tilastotietojen hahmottamisesta suorastaan miellyttävää. Infografiikassa suuren tietomäärän kiteytystaito näyttäytyy yhdessä laadukkaan graafisen suunnittelun kanssa taitavaa sommittelua unohtamatta. Parhaimmillaan infografiikka on silkkaa taidetta, joka tavoittaa katsojan leikiten.

Infografiikalla voidaan esittää vaikka yrityksen toimintakertomus kiteytettynä tai koota muu haluttu fakta pöydälle kevyesti ilman runsasta infoähkyä. Personoitu kartta, opaste, kaavio, grammi tai aikajana taipuu infografiikalla esitettynä helposti tarjoiltavaan muotoon ja jää mieleen.