Case: KiVa Game 1

Tilaaja: Turun yliopisto, psykologian laitos

Suunnittelu: Turun Yliopisto ja A1 Media

Toteutus ja peliyttäminen: A1 Media

 

Get it on Google Play

KiVapeli1 on osa koulukiusaamisen vastaista opetusmateriaalia

Kiusaamisen vastainen oppimispeli 7–9-vuotiaille

Yhdessä Turun yliopiston psykologian laitoksen kanssa suunniteltu ja toteutettu KiVa Game 1 kannustaa ystävälliseen toimintaan ja erilaisuuden hyväksymiseen hauskalla ja palkitsevalla tavalla. Peli sijoittuu kuvitteelliseen KiValan alakouluun ja sen pihalle, jossa pelaaja voi vaikuttaa KiValan koulun oppilaiden päivään. Pelin 18 kannustavaa tehtävää edistävät 7–9 vuotiaan pelaajan ryhmätaitoja sekä opettavat kiusaamistilanteisiin liittyvien roolien ja tunteiden tunnistamista. Pelaaja oppii, miten kiusaamistilanteissa voi toimia oikein ja kuinka kiusaamista voidaan ehkäistä. 

Pienten koululaisten pelaamista helpottavat teksteihin valitut helppolukuinen kirjasintyyppi. Hahmojen dialogit ja pelin ohjaus on luettu ääneen kieliversion mukaan suomeksi ja ruotsiksi.  KiVa Game 1 on saanut suosiota myös ulkomailla. Suomen lisäksi peli on käytössä Belgiassa, Walesissa, Uudessa-Seelannissa, Alankomaissa ja Delawaren osavaltiossa Yhdysvalloissa. Peli on saatavana mobiilisovelluksena.

 

Mukana KiVa Koulu® -ohjelmassa

Kiva Game 1, kuten kaikki muutkin KiVa-pelit ovat osa koulukiusaamisen vastaisesta KiVa Koulu -ohjelmaa, jossa meillä on ilo olla mukana. KiVa Game 1 on otettu osaksi Suomen koulujen valtakunnallista opetusmateriaalia ja sitä pelataan oppituntien lisäksi myös vapaa-ajalla.

Tutustu muihin KiVa-peleihin: KiVa Game 2 ja KiVa Street.