Case: KiVa Game 2

Tilaaja: Turun yliopisto, psykologian laitos

Suunnittelu: Turun Yliopisto ja A1 Media

Toteutus ja peliyttäminen: A1 Media

 

Get it on Google Play

Kiusaamisen vastainen oppimispeli 9–12-vuotiaille

KiVa Game 2 sijoittuu kuvitteelliseen KiValan alakouluun ja sen pihamaalle. Pelissä seikkailee joukko KiValan koulun oppilaita, joiden käytäytymiseen pelaaja saa vaikuttaa. Viidenkymmenen erilaisen tehtävän kautta pelaaja kerryttää tietoa koulukiusaamisesta ja siitä kuinka kiusaamista sosiaalisissa tilanteissa voi omilla toimilla välttää ja ehkäistä.

KiVa Game 2 on kaikista KiVa-peleistä ensimmäinen ja laajin suunnittelemamme oppimispeli. Pelissä voikin luoda omasta hahmostaan jopa 824 miljoonaa erilaista variaatiota. Pelin tehtävät on jaettu kolmeen osioon, joista ensimmäisessä pelaaja arvioi omaa käyttäytymistään, toisessa testataan pelaajan oppimia tietoja ja kolmannessa seurataan KiValan koulun oppilaiden menoa ja autetaan kiusattuja hahmoja monin tavoin.

Peli on julkaistu molemmilla kotimaisilla kielillä, suomeksi ja ruotsiksi. Suomessa KiVa Game 2 tunnetaan paremmin nimellä KiVa Peli 4, jossa nimi viittaa Suomen alakoulujen neljänteen luokka-asteeseen, jota käyville peli alun perin suunniteltiin. Suomen lisäksi pelistä on kiinnostuttu myös ulkomailla ja pelistä onkin omat variaatiot Belgiaan, Walesiin, Uuteen-Seelantiin, Alankomaihin ja Delawaren osavaltioon Yhdysvaltoihin.

KiVa Game 2 osana KiVa Koulu® -ohjelmaa

KiVa Game 2, kuten kaikki KiVa-pelit, ovat osa koulukiusaamisen vastaista KiVa Koulu -ohjelmaa, jossa meillä on kunnia olla mukana. KiVa-pelit on suunniteltu yhteistyössä Turun yliopiston psykologian laitoksen tutkijoiden ja opettajien kanssa. Pelit kuuluvat Suomen peruskoulujen opetussuunnitelmaan ja ne on suunniteltu vähentämään ja ennaltaehkäisemään koulu­kiusaamista yhdessä KiVa Koulu -oppituntien kanssa. Suomessa kehitetty KiVa Koulu -ohjelma on käytössä myös ulkomailla.

Tutustu muihin KiVa-peleihin: KiVa Game 1 ja KiVa Street.