Case: KiVa Koulu -hanke

Olemme toteuttaneet vuodesta 2007 lähtien KiVa Koulu -oppimateriaalia peruskoulujen käyttöön. Olemme kuvittaneet ja taittaneet opettajille useita opettajanoppaita sekä niihin liittyvät oheismateriaalit, kuten koulukiusaamista käsittelevät 21 videota. 

Suunnittelimme ja toteutimme myös kiusaamisen vastaiset  KiVa-tietokonepelit kolmelle eri ikäryhmälle. KiVa Koulu 1 on alakoulun nuorimmille koululaisille, KiVa Koulu 4 on nelosluokkalaisille ja KiVa Street yläkoulun 7. luokkalaisille tarkoitettu oppimispeli. Pelit ovat keränneet suosiota niin Suomessa kuin ulkomailla.

KiVa Koulu -ohjelmalle on toteutettu myös julkaisujärjestelmällä toimivat responsiiviset verkkosivut. Sivuston ilmeeseen luotiin tuoreutta ja raikkautta. Sivut tarjoavat hankkeessa mukana oleville koulujen opettajille keskustelualueita ja aiheeseen liittyvää oppimateriaalia, kuten videoita ja esitysgrafiikkaa.

Lisäksi olemme kehittäneet ja toteuttaneet ohjelmaan kuuluvat online-tutkimuskyselyt. Materiaalin käytettävyys, visuaalinen ilme ja kuvitus ovat saaneet käyttäjiltä kehuja. Hyvä materiaali tukee ja innostaa opettajaa muutoin hieman vaikean aiheen käsittelyssä. Kaikki materiaalit on toteutettu sekä suomeksi ja ruotsiksi. Kansainvälistyvien hankkeiden myötä opettajien oppaita, pelejä ja muita materiaaleja on käännetty mm. hollanniksi, viroksi, englanniksi, kymriksi ja italiaksi. 

www.kivaprogram.net

Opettajanoppaiden avulla KiVa-tuntien suunnittelu käy kätevästi

KiVa Koulu - painettu materiaali

Responsiivisesti toimivat verkkosivut tarjovat lisämateriaalia ja ideoita aiheen käsittelyyn

KiVa Koulu wwwKoulukiusaamista käsittelevät videot toimivat luokassa hyvinä keskustelun avaajina