Case: KiVa Street

Tilaaja: Turun yliopisto, psykologian laitos

Suunnittelu: Turun Yliopisto ja A1 Media

Toteutus ja peliyttäminen: A1 Media

Virtuaaliympäristö 13–14-vuotialle yläkoululaisille

Suunnittelemamme ja toteuttamamme KiVa Street on kiusaamisen vastainen virtuaaliympäristö 13–14-vuotiaille koululaisille.

Päätehtävämme KiVa Streetissä oli visualisoida ja animoida peliympäristöt, rakentaa pelimoottorit ja suunnitella eri tehtävien pelimekaniikka. KiVa Streetistä haluttiin tehdä visuaalisesti kiinnostava, mahdollisimman rento ja monipuolinen paikka, jossa käyttäjä voi vapaasti tutustua itseään kiinnostaviin asioihin.

KiVa Streetillä omaa psyykettä voi testata esimerkiksi Psykologin vastaanotolla, neuvoja saa hakea Koulupoliisilta, KiVa Kinossa voi katsoa lyhytelokuvia ja Lehtienlukusalissa voi lukea kiusaamiseen liittyviä lehtiartikkeleita. Lisäksi pelissä törmää aiemmista KiVa-peleistä tuttuihin hahmoihin.

 

Suositut KiVa-pelit

KiVa Street -oppimisympäristö valittiin vuoden 2009 verkkototeutukseksi MARK Turun järjestämässä Vuoden Mainos -kisassa. Myös kaikki muut KiVa-pelit ovat saaneet runsaasti positiivista palautetta opettajilta ja oppilailta. Opettajat ovat kertoneet, että KiVa-pelit ovat todellista edutainmentia sillä oppilaat haluavat pelata pelejä vapaa-ajallaankin. Pelien saama erinomainen vastaanotto ilahduttaa ja ennen kaikkea meistä on hienoa olla aktiivisesti mukana taistossa koulukiusaamista vastaan.

KiVa Street on mukana KiVa Koulu® -ohjelmassa

Kiva Street, kuten kaikki muutkin KiVa-pelit, ovat osa koulukiusaamisen vastaista KiVa Koulu -ohjelmaa,  jossa meillä on kunnia olla mukana. KiVa-pelit on suunniteltu yhteistyössä Turun yliopiston psykologian laitoksen tutkijoiden ja opettajien kanssa. Pelit kuuluvat Suomen peruskoulujen opetussuunnitelmaan ja ne on tehty koulu­kiusaamisen vähentämiseksi ja välttämiseksi. Pelit ovat osa opetusmateriaalia ja niitä pelataan KiVa Koulu -oppitunneilla ja lisäksi koulun ulkopuolella. Kiva Street on julkaistu kummallakin kotimaan virallisella kielellä, suomeksi ja ruotsiksi.

Tutustu muihin KiVa-peleihin: KiVa Game 1 ja KiVa Game 2