Asiakas: Liedon kaupunki

Kunnan uusi ilme ja tunnus

Toimistomme valittiin suunnittelemaan Liedon uuden ilmeen ja tunnuksen. Uusi tunnus kuvastaa kultaista neliapilaa, jossa yhdityy onni, luonto, tiet ja historia. Neliapilan idea pohjaa muotonsa osittain historialliseen hannunvaakunaan, mutta elementtiin kätkeytyy myös taivutettu äärettömän symboli tukien kunnan ”Täällä on kaikki.” -slogania. Hienostunut ja ilmava elementti toimii yksinään, mutta siitä on johdettavissa myös erilaisia toistuvia graafisia kuvioita.

Tunnuksen lisäksi ilmeuudistukseen liittyi esimerkiksi uusittu väripaletti, jota kunta hyödyntää mm. markkinoinnissaan. Väripaletti pohjautuu harmonisiin ja rauhallisiin, luonnonläheisiin murrettuihin värisävyihin. Luonnon värisävyjä on tukemassa kuitenkin vahvat vaakunan värit - kulta ja punainen, jotka tuovat jämäkkyyttä ja tyylikästä hienostuneisuutta kokonaisuuteen. Sävymaailma on myös suunniteltu toimimaan siten, että sävyt voivat edustaa kunnan eri toimintoja ja palveluja.

 

 

Kuntastrategian visualisointi

Kunnan uutta ilmettä mukailevat kuvitukset

Loimme kuvituskuvia tukemaan ja selittämään Liedon kuntastrategian esittämiä tulevaisuudennäkymiä. Kuten strategiasuunnitelmassa (2018–2025) sanotaan, pyritään kunnasta muovaamaan tulevien vuosien aikana unelmien turvallista pikkukaupunkia, joka muodostuu viihtyisästä ja vireästä keskustasta sekä omaleimaisista kylistä. Liedon tulevaisuutta rakennetaan avoimella ja oivaltavalla otteella, pitäen kulut kurissa, mutta kuitenkin hoitaen työtkerralla kuntoon. Toivottuna tuloksena on elinvoimainen kunta hyvinvoivilla asukkaila ja yrittäjillä, joille luonteenomaisia piirteitä ovat aktiivisuus ja yhteisöllisyys.

 Kuvitukset noudattavat strategian lisäksi uuden ilmeen värimaailmaa ja niiden pelkistetty tyyli tekee niistä helppokäyttöisiä niin printtimateriaaleissa, videoissa, kuin messuosastojen kuvituksissakin.

Liedon kuntastrategian visualisointi (2019, A1 Media Oy)

Liedon vauhdikkaasti rakentuva yritysalue

Liedon Avanti on laaja yritysalue Naantalin ohikulkutien varrella. Alueelle on kaavoitettu useita erikokoisia yritystontteja ja niiden visualisointiin Liedon kunta halusi esittelyvideon. Video käsikirjoitettiin ja suunniteltiin yhdessä asiakkaan kanssa. Hyvin nopeasti tuli selväksi ettei tätä voida toteuttaa alueen laajuuden vuoksi Drone-materiaalilla, vaan kokonaisuuden hahmottamiseksi täytyy päästä nousemaan n. 400-500 metriin. Suoritimme kuvaukset helikopterista käsin vakautetulla 4K-videokalustolla. Tähän kuvamateriaaliin upotettiin 3D-mallinnettuna suunnitellut tonttialueet, tiet ja rakennusmassat. 

 

 

 

Liedon Avannin yritysalueen esittelyvideo (2019, A1 Media Oy)

Kirjastoauto

Vanha auto, uudet kuvitukset

Suunnittelimme Liedon kirjastoauton uudet kuvitukset ja hahmot, jotka voivat seikkailla myös Kirjaston muussa viestinnässä. Suunnittelun lähtökohtana oli luoda jotain uutta, yllättävää, raikasta ja jännittävää. Joitain, jonka ympärille voi rakentaa mielenkiintoisia lisätarinoita. Erityisesti suunnitelmana oli luoda maailma ja visuaalinen ilme, joka puhuttelee lapsia, mutta joka herättäisi positiivisia mielikuvia myös nuorissa ja aikuisissa.

 

Liedon kirjastoauton kuvitukset (A1 Media Oy, 2019) Teippaus: AdWorks